نامآوران ایرانی
در ذکر جمیل استاد مظاهر مصفا
- توضیحات
- دسته: بزرگان
- منتشر شده در 24 آبان 1398
اندوه فقدان استاد و دوستی بزرگوار و شریف و عالم مهذّب و انسانی با صفا دکتر مظاهر مصفا برای این بنده، جانگزا و دردناک است خاصه که هنوز قلبم از زخم فراق عموزاده گرامیم دکتر محمدابراهیم صافی جراح و متخصص بیماریهای چشم و مهذب به سجایای انسانی و خدمتگزاری به محرومان، التیام و آرامش نیافته است.
به یاد رادمرد آذربایجان (دکتر جعفر جمشیدیراد)
- توضیحات
- دسته: بزرگان
- منتشر شده در 24 آبان 1398
روزی که خبر درگذشت ناگهانیاش در ١٢ آبان ١٣٩٨ را یکی از دوستان آذری اهل تبریز به من داد، بهت و شگفتی وجودم را فرا گرفت. باورش بسیار سخت و دردآور بود. دکتر جعفر جمشیدیراد، سنگر و ستون پابرجای ایرانیت در دو دهه گذشته در دانشگاه و محافل علمی تبریز و سراسر شمالغربِ ایران بود.
مظاهر مصفا درگذشت
- توضیحات
- دسته: بزرگان
- منتشر شده در 20 آبان 1398
مظاهر مصفا استاد دانشگاه و شاعر برجسته معاصر در تاریخ ۸ آبان ۱۳۹۸ در سن ۸۷ سالگی درگذشت.
استاد دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی و میراث گرانقدر فرهنگی او - نوشته دکتر منصور رستگار فسایی
- توضیحات
- دسته: بزرگان
- منتشر شده در 19 مهر 1398
شفیعی کدکنی در کار دانشگاهی خود، هدفمند، خلّاق و شاگرد پرور است و در آشنا کردن و هدایت دانشجویان به کارهای اصیل وپژوهشی در حوزه ی ادب و فرهنگ، و گشایش دیدآنها و گسترش دادن نظر گاههای نو آنان، از موفق ترین استادان معاصر است، آواز خوانی است که با آوازش، یکی است، با شعر و ادب و فرهنگ زندگی می کند و زندگی و شادابی او در شعر وادب آست، بسیاری از تصحیحات و تحقیقات وی، به عنوان کتاب مرجع یا کتاب درسی معتبر در دانشگاهها تدریس می شود و سهم او درایجاد تحولات در برنامه ریزی نو آورانه ی زبان و ادبیات فارسی و متون درسی دانشگاهها قابل ستایش است.
سرو قد افراشته - پروندهای به مناسبت هشتاد سالگی استاد محمدرضا شفیعیکدکنی
- توضیحات
- دسته: بزرگان
- منتشر شده در 19 مهر 1398
دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی (۱۳۱۸، کدکن) شخصیتی بسیار مهم در تاریخ ادبیات معاصر ایران است. او از دوستان و ارادتمندان بزرگِ شعر معاصر ایران، مهدی اخوان ثالث، بوده است.
قرن مولوی - استاد محمدرضا شفیعی کدکنی
- توضیحات
- دسته: بزرگان
- منتشر شده در 19 مهر 1398
از هماکنون با اطمینان میتوان گفت که قرن و بیست و یک، قرن جهانگشائی معنوی جلالالدین مولوی است و سیطره امپراطوری هنری او بر کرده ارض. امروز در زبان انگلیسی هیچ شاعری، چه در اصل زبان انگلیسی و چه از طریق ترجمه به این زبان،موفقیتی را که مولانا به دست آورده است ندارد و این هنوز از نتایج سَحَر است.