دوشنبه, 29ام مرداد

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی میراث معنوی

وضعیت «باقلوا» از «نان لواش» وخیم‌تر است!

یک پژوهشگر حوزه‌ی انسان‌شناسی درباره‌ی تلاش کشور ارمنستان برای ثبت «نان لواش» در فهرست جهانی یونسکو، اظهار کرد: باید به فرهنگ آشپزی تمدن ایران‌زمین توجه کنیم. با شناخت فرهنگ آشپزی ملت‌های مختلف، به رفتارها، باورها، پنداشت‌ها، خلقیات و انگاره‌های دینی و مذهبی آن‌ها پی می‌بریم؛ در واقع «ما همانی هستیم که می‌خوریم».

در نخستین نشست علمی چوگان: غفلت از چوگان دلیل تهاجم دیگران

مشاور فدراسیون چوگان در نخستین نشست علمی چوگان گفت: ما عناصر هویت‌بخش زیادی داریم، این عناصر به‌قدری زیاد هستند که نمی‌توانیم آن‌ها را ببینیم. به همین دلیل، از آن‌ها غفلت کرده‌ایم. یکی از عناصر هویت‌بخش ما چوگان است.

نگذارید سنگک و لواش به نام دیگران شود

علی بلوکباشی اعلام کرد: خبرها حاکی از آن است که ارمنستان می‌خواهد «نان لواش» ایرانی را به نام خود ثبت کند؛ مسوولان باید سریع‌تر برای فرستادن پرونده‌ی «نان لواش» ایرانی اقدام کنند و از ثبت «سنگک» و «آسیای بادی» ایرانی نیز جلوگیری کنند.

نقالی از بطن جامعه دور شده است

مهدی چایانی، نقال و شاهنامه خوان گفت: سرگرمی‌های جدید، هنر نقالی را از بطن جامعه دور کرده است.

«هنرهای در حال انقراض» یک نقاش قهوه‌خانه‌ای: دردم را به چه کسی بگویم؟

یکی از هنرمندان پیشکسوت - رشته‌ی در حال منسوخ - نقاشی‌ قهوه‌خانه‌ای، می‌گوید، علاقه‌مند است که این رشته‌ را به نسل جوان آموزش دهد ولی به علت نداشتن یک کارگاه مناسب، این امکان را ندارد.

در رقابت تنگاتنگ ارمنستان و اران: نان لواش از سوی ارمنستان جهانی می‌شود

پخت نان لواش از سوی ارمنستان نامزد ثبت درفهرست میراث جهانی یونسکو می‌شود. نان لواش از محبوبیت زیادی در ایران برخوردار است و بخشی از زنجیره غذایی ایرانیان محسوب می‌شود.

در همین زمینه