پنج شنبه, 09ام فروردين

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی دیده‌بان خلیج فارس تداوم گستاخی شیخ جوان امارات و لزوم تغییر ادبیات نرم ایران

دیده‌بان خلیج فارس

تداوم گستاخی شیخ جوان امارات و لزوم تغییر ادبیات نرم ایران

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : به رغم هشدار صریح تهران به مقامات امارات درباره جزایر سه گانه ایرانی، وزیر خارجه این کشور روز گذشته بار دیگر سخنان گستاخانه ای را درباره تمامیت ارضی کشورمان ایراد کرد.

" شیخ عبدالله بن زیاد آل نهیان" وزیر امور خارجه امارات در سفر خود به فلسطین و در دیدار با " ابومازن " رئیس تشکیلات خودگردان در کرانه باختری در راستای ادعاهای واهی کشورش گفت: ایران جزایر تنب کوچک و بزرگ و همچنین ابوموسی را اشغال کرده و این مسئله ای است که می تواند روابط این کشور با تمام کشورهای عرب همسایه خود را دچار تنش کند.

وزیر خارجه امارات در مصاحبه با رویترز در ادامه ادعاهای خود گفت: ما امیدواریم که ایران این مسئله را به صورت مسالمت آمیز پایان دهد.
 
این اظهارات در حالی بیان می شود که وی چند روز پیش نیز در اظهاراتی سخیفانه موضوع جزایرسه گانه ایرانی را با اشغالگری صهیونیست ها مقایسه کرده بود که "رامین میهمانپرست" سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز 4 اردیبهشت در پاسخ به این اظهارات فقط گفته بود: در رابطه با اظهاراتی که درباره جزایر ایرانی صورت گرفته به مقامات کشور امارات و دیگر کشورهای همسایه و دوست و برادر توصیه می کنیم در به کارگیری کلمات و واژه ها دقت کافی را داشته باشند.
 
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرده بود: چیزی که درباره جزایر ایرانی نقل شده و مقایسه ای که بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم اشغالگر قدس انجام شده مردم ما را به شدت حساس کرده است. وی تاکید کرد در صورت صحت داشتن این اظهارات ما احساس می کنیم کنترل کردن احساسات مردم نسبت به این اظهارات نسنجیده سخت خواهد بود.
 
مهمانپرست با اعلام هشدار نسبت به تکرار این نوع اظهارات گفت: تکرار این حرف ها واکنش شدید مردم ایران را به دنبال دارد و اگر اظهارات از حد متعارفش خارج شود عکس العمل مناسب ایران را به دنبال خواهد داشت.
 
به گزارش مهر، هر چند مهمانپرست در این سخنان ابراز امیدواری کرده بود که سخنان نقل شده از وزیر خارجه امارات صحت نداشته باشد اما پس از سخنان سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران شبکه خبری العربیه با شیطنت همیشگی خود بار دیگر اظهارت سخیفانه وزیر خارجه امارت درباره جزایر سه گانه و مقایسه جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی را پخش کرد که این موضوع متاسفانه تا کنون پاسخی از سوی مقامات ایران در بر نداشته است.
 
گستاخی اماراتی های در حالی ادامه دارد که روز اول اردیبهشت نیز مهمانپرست تاکید کرده بود: سه جزیره تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی همواره متعلق به ایران بوده و خواهد بود و این گونه اظهارات هیچ کمکی به حل سوء تفاهم احتمالی پیرامون ترتیبات اجرایی در بوموسی نخواهد کرد.
 
وی افزود: رفع سوء تفاهم پیرامون ترتیبات اجرایی در ابوموسی فقط از طریق گفتگوهای دوجانبه و بدور از جار و جنجال های تبلیغاتی قابل حل است و جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خویش را جهت مذاکره دو جانبه پیرامون این امر اعلام داشته است.
 
اما اینکه چرا اماراتی ها در این موقعیت زمانی اظهارات گستاخانه خود علیه ایران را شدت بخشیده اند خود جای سوال دارد که به نظر می رسد موارد زیر در وقوع آن بی تاثیر نیستند.
 
- از آنجا که اشغالگر بودن رژیم صهیونیستی در جهان ثابت شده و پس از جنگ های 33 روزه و 22 روزه این رژیم جعلی با انزوایی جهانی مواجه شده اماراتی ها در پی آن هستند که با تشبیه کردن کشورمان با این رژیم بتوانند حمایت این رژیم وحامیان آن را برای خود کسب کنند.
 
- مورد دیگر اینکه در هفته های اخیر آمریکا تلاش گسترده ای را برای تشکیل اجماع جهانی علیه ایران آغاز کرده و هر چند تا کنون در این امر ناموفق بوده اما اماراتی ها با این تفکر خام که تهران اکنون در تنگنا قرار گرفته گمان کرده اند که با این اظهارات می تواند به رویای خود تحقق بخشند.
 
 - اما نکته ای که باید آن را جدی گرفت این است که وزیر خارجه امارات جوانی کم سن و سال است که تجربه چندانی در امور بین المللی ندارد و احتمال دارد که وی این سخنان را به دلیل کم اطلاعی ایراد کرده باشد درست همانند همتای انگلیسی خود که در آغاز حضور در وزارت خارجه انگلیس اظهاراتی را علیه روسیه کرده بود و کرملین این سخنان را به حساب جوانی و ناپخته بودن "دیوید میلی باند" گذاشت.
 
سخن پایانی اینکه به نظر می رسد هم اکنون زمان آن است که ایران اندکی از هشدارهای خود به امارات را جامه عمل بپوشاند زیرا سخنان گاه و بیگاه مقامات اماراتی در زمینه جزایر سه گانه که همواره با مواضع نرم ایران مواجه شده، به تدریج گستاخی این کشور کوچک عربی را افزایش داده است بر همین اساس لزوم تغییر نحوه برخورد با این کشور از ادبیات نرم دیپلماتیک به فاز دیگری که همواره آن را بهتر درک می کنند، ضروری به نظر می رسد.
-----------------------------------
نگارش: عبدالحمید بیاتی

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه