شنبه, 01ام ارديبهشت

شما اینجا هستید: رویه نخست ایران پژوهی جهان ایرانی ثبت جهانی نوروز و گام نخست اتحادیه آریایی تبارها

جهان ایرانی

ثبت جهانی نوروز و گام نخست اتحادیه آریایی تبارها

 

برگرفته از تابناک
دکتر میر مهرداد میرسنجری

با تصویب قطعنامه‌اي تحت عنوان «روز بين المللي نوروز» و به رسمیت شناختن نوروز ايراني به عنوان يك مناسبت بين‌المللي توسط سازمان ملل ، تحولی نوین در همگرایی منطقه ای کشور های هم تبار، هم فرهنگ و هم تاریخ آسیای جنوب غربی را می توان مشاهده نمود. با توجه به این که در فرایند پیشنهاد و هماهنگی های تصویب این قطعنامه علاوه بر ایران ،جمهوری آذربایجان، افغانستان، تاجيكستان، تركيه، تركمنستان، قزاقستان و قرقيزستان نیز کوشا بوده اند می توان بستری مناسب را برای شکل گیری اتحادیه بسیار ضروری سیاسی ـ فرهنگی کشور های آسیای جنوب غربی واقع در فلات ایران را فراهم دید.

البته نکته ای جالب که در فهرست کشور هایی که نوروز را به عنوان میراث کهن مردم خود به جهانیان معرفی کرده اند به چشم می خورد ، وجود نام ترکیه است که پرسش های بسیاری را در اذهان ایجاد می نماید،چرا که ترکیه تا چند ی پیش نه تنها وجود بیش از بیست و پنج میلیون کرد آریایی تبار را در کشور خود انکار می کرد و به آن ها ترک های کوهستانی لقب داده بود بلکه میراث ارزشمند کهن آن ها با سایر آریایی تباران یعنی "نوروز" را ممنوع و هر گونه بزرگداشت این روز را توسط کرد ها به شدت سرکوب می کرد.باری با این حال ورود این کشور را در میان کشور های وارث تمدن کهن آریایی را بهتر است به نام کرد های ترکیه و شمال عراق و سوریه به حساب آوریم.

هم اکنون اتحادیه های متعددی در مناطق مختلف جهان بر پایه مختصات جغرافیایی خاص یا ویژگی های نژادی یا همگونی تاریخی و فرهنگی شکل گرفته است . تجربه این اتحادیه ها نشان داده که با تشکیل این اتحادیه ها علاوه بر همگرایی و هم اندیشی منطقه ای بنیه اقتصادی ،دفاعی و جایگاه سیاسی این کشورها نیز بسیار تقویت شده است .

در همین راستا خلاء وجود اتحادیه کشور های هم فرهنگ و هم ریشه آریایی تبار در منطقه آسیای میانه و غربی بسیار احساس می شود،اتحادیه ای که می تواند تقویت کننده ثبات و همکاری و صلح پایدار در این منطقه از جهان باشد.

بی تردید مردم سرزمین فلات ایرا ن و ایران بزرگ شامل شامل کردها، آذری‌ها، تات‌ها، تاجیک‌ها، پشتون‌ها، بلوچ‌ها، تالشی‌ها، ارمنی‌ها، اوستیایی‌های قفقاز (که خود را ایرانی می‌نامند)،مازندرانی ها،لرها،گیلانی ها و.. از اشتراکات بسیار تاریخی، فرهنگی و سنت و آداب و رسوم برخوردار هستند و پراکندگی و جدایی بخش‌های مختلف ایران بزرگ در طول 196 سال گذشته ساختگی و مصنوعی و ساخته دست استعمار گران روسیه و انگلستان و نه خواسته مردم این مناطق بوده است، پس ایجاد اتحادیه ای سیاسی جغرافیایی با رويکرد همگرايي منطقه اي سبب ساز ايجاد نوعي همگرايي فرهنگي، هويتي و اقتصادي بين مردم ملتي می‌شود که در تاريخ پر فراز و نشيب فلات ايران، در کنار هم زيسته‏اند و از عناصر فرهنگي و تمدني مشترکي (مانند نوروز، زبان پارسي و سایر زبان‌های آریایی و شخصيت‏هاي اساطیری، فرهنگی و تاريخي مشترک) بهره مي‏برند..

کشورهاي مورد نظر، يازده کشور ايران، افغانستان، تاجيکستان، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، آذربايجان، گرجستان، ارمنستان، قزاقستان و قرقيزستان و نیز بحرین و مناطق نیمه مستقل اقلیم کردستان عراق و مناطق شمال قفقاز از جمله داغستان و اوستیا هستند که مردمانشان با فرهنگ و تاریخ مشترک هزاران سال در کنار هم زيسته و در سده‏هاي گذشته، در کشاکش رقابت‏ها و توطئه‌هاي استعماري از هم جدا شده‌اند.

جایگاه ژئو پلتیک، ژئو کالچر، ژئو استراتژیک و ژئو اکونومیک ایران، این بستر را فراهم می‌سازد که کشورمان محور اصلی این اتحادیه باشد. در طول 196 سال گذشته با وجود ایجاد 8 کشور جدید در جنوب روسیه ـ در مناطق اشغال شده ایران شمالی ـ و نیز ایجاد دو کشور در ایران شرقی توسط استعمار بریتانیا نه تنها پیوندهای معنوی این ملت واحد با سرزمین بزرگ مادری گسسته نشده بلکه حتی پس از تحولات دو دهه اخیر در منطقه، این علائق و پیوند‌ها بسیار گسترده‌تر هم شده است که با قدرتمند شدن ایران این مهم می‌تواند بستر مناسبی برای شکل دادن و پایه‌ریزی اتحادیه منطقه ای فلات ایران با محوریت تاریخ و میراث مشترک چند هزار ساله موجود فراهم آورد.

در این میان پيش از هر چيز بايد توجه داشت که منظور از تشکيل اتحاديه، حل شدن اين کشورها در يکديگر و از دست دادن استقلال در حوزه هاي اساسي شکل حکومت، نوع نظام قدرت، اصالت و يا هويت بومي، زبانی، آئيني و مذهبي نيست، بنابر اين اين کشورها مي توانند ضمن حفظ و يا تغيير ساختار خود در حوزه هاي مختلف داخلي، روي زمينه هاي همگرائي در حوزه هاي سیاسی،فرهنگي، اقتصادي و تبادلات اجتماعي کار کرده و به وحدت عمل برسند. به عنوان مثال؛ سرمايه گذاري هاي مشترک، تحقيقات مشترک علمي، برنامه ريزي هاي مشترک فرهنگي، نظام آموزش مشترک تا سطح دانشگاه، برداشتن تعرفه هاي گمرکي، سهولت رفت و آمد اتباع بدون نياز به گرفتن رواديد، طراحي نظام مالياتي مشابه، نظام مشترک بانکي و پولي ( پول واحد )، بازار نيروي کار مشترک و قوانين مشابه، همکاري هاي امنيتي ،نظام واحد گردشگری، تشکيل شوراي واحد سياست خارجي اتحاديه، تشکيل مجلس مشترک اتحاديه، برقراري پيمان مشترک دفاعي، و بسياري زمينه هاي ديگر که در اتحاديه هاي مختلف در سطح جهان تجربه شده و سودمندي آنها به اثبات رسيده می تواند در این اتحادیه به کار گرفته شود.

یک پرسش اساسی که برخی آریایی تباران غیر ایرانی فلات ایران مطرح کرده اند نام این اتحادیه است .با توجه به این که ایران بزرگ تاریخی، همه سرزمین ها و اقوام و زبان های متنوع واقع در فلات ایران را در بر می گیرد و محدوده شناخته شده رسمی فعلی کشور ایران در بخشی از ایران بزرگ قرار دارد بنابراین با وجود نام هایی چون اتحادیه فلات ایران،اتحادیه کشور های آسیای جنوب غربی،اتحادیه کشور های وارث تمدن ایرانی، اتحادیه ایران بزرگ،اتحادیه آریانا،اتحادیه کشور های آریایی نژاد و... هر یک از کشور های این منطقه ممکن است انتقاداتی به هر یک از این نام ها داشته باشند که ریشه در نام گذاری فعلی جغرافیایی یا زبان رسمی متداول در هر یک از این کشور ها دارد.

بنابراین در آستانه رویداد بین المللی ثبت جهانی نوروز، بسیار به جا خواهد بود همه علاقه مندان به تشکیل این اتحادیه از میراث مشترک نام زیبا و پر معنای " اتحادیه نوروز " برای اتحادیه کشور های آریایی تبار واقع در فلات ایران استفاده کنند که علاوه بر این که یاد آور پیشینه سترگ تاریخی فرهنگی مشترک ما است ،مورد پذیرش همه کشور های یازده گانه و سایرمناطق نیمه مستقل واقع در این منطقه بو ده و اختلاف نظری در باره آن وجود نخواهد داشت.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه