پنج شنبه, 22ام شهریور

شما اینجا هستید: رویه نخست یادگارهای فرهنگی و طبیعی یادمان درهای کاخ سلیمانیه پس از سال‌ها گشوده شد

یادمان

درهای کاخ سلیمانیه پس از سال‌ها گشوده شد

کاخ سلیمانیه ازجمله موزه‌های دیدنی استان البرز که مدت‌ها به‌دلیل بازسازی و مرمت و برخی مشکلات درهایش به روی مردم بسته بود به گفته مسئولان میراث فرهنگی با پیشرفت مرمت در اغلب طبقات هم‌اکنون درهای آن به روی مردم باز است و می‌توانند از نزدیک نقاشی‌های منحصر به فرد این کاخ را که متعلق به دوران قاجار است، تماشا کنند.

cheap shoes nike dunk sb silver box collection - Low shoes - GiftofvisionShops - nike jordans retro 1 camo shoes black friday deals , Sneakers - Women's shoes | Nike WMNS Dunk Low Purple Pulse (2021) - nike air max 90 jacquard infrared light - DM9467 - 500

خبرگزاری مهر دیروز در گزارشی با اشاره به گشودن درهای مجموعه کاخ سلیمانیه پس از سال‌ها اعلام کرد که این مجموعه بین سال‌های 1225تا 1227هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار در یکی از منزلگاه‌های حد فاصل تهران و چمنگاه سلطانیه زنجان در میان باغ بزرگی در نزدیکی رودخانه کرج، توسط معمار برجسته قاجار، محمدحسین خان نظام الدوله اصفهانی معروف به صدر اصفهانی، طراحی و بنا شد. ساخت این بنا نیز همزمان با تولد پسر سی و چهارم فتحعلی‌شاه به نام سلیمان میرزا بود.بنای کاخ در شکل اولیه دارای ساختمان‌های متعدد ازجمله عمارت گلشن، عمارت در قرمز، باغ فرش‌آباد، باغ اول و دوم، ساختمان کلاه فرنگی و برج 5طبقه بوده است. از این مجموعه بناها تنها عمارت کوشک آن برجای مانده است.

ساختمان اصلی کاخ با مساحت 616متر از نخستین بناهایی است که روی پایه ساخته شده و دارای تزیینات ارزشمندی از دوره قاجاریه است که شامل دیوار نگاره، گچبری، مقرنس کاری، کاشیکاری، آرایه‌های سنگی با حاشیه نقاشی و تزیینات چوبی است.شاخص‌ترین ویژگی کاخ سلیمانیه مربوط به 2تابلوی دیوارنگاره از بنیانگذاران سلاطین قاجار است که به لحاظ نوع تصویر، تکنیک هنری و رنگ‌های خاص منحصر به فرد است.

نقاشی‌های دیواری تالاراصلی در جبهه غربی نیز فتحعلی‌شاه را به همراه 14تن از پسرانش و در جبهه شرقی آقامحمدخان سرسلسله قاجار را به همراه سران ایل قاجار که توسط عبدالله خان نقاشباشی سومین نقاش دربار به تصویر کشیده شده، نشان می‌دهد.کاخ سلیمانیه در 2اسفند سال 1327در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در سال 89به کاخ موزه سلیمانیه تبدیل شد.

نقاشی‌های این کاخ به دستور فتحعلی شاه قاجار، در1228هجری قمری برابر با 1192خورشیدی کشیده شد. هنگامی که نقاش به کاخ آمد هیچ فضایی را برای نقاشی مهیا ندید، بنابراین دستور داد که فضای دیوارهای شرقی و غربی شاه‌نشین را بپوشانند و سپس روی گچ‌های دیوارها نقاشی را کشید. رنگ‌های به‌کار رفته در این نقاشی‌ها رنگ‌های معدنی است. نقاشی‌ها با روش ایرانی کشیده شده و رنگ‌ها روی یکدیگر نیستند و درکنار هم قرار گرفته‌اند. اندازه نقاشی‌ها 6متر و 85سانتی‌متر در 2متر و 40سانتی متر است.

در نقاشی دیوار غربی، فتحعلی‌شاه به همراه پسرانش، محمدتقی میرزا، حسینعلی میرزا، محمدعلی میرزا، عباس میرزا ولیعهد، محمدولی میرزا، علی خان، شیخعلی میرزا، حیدر قلی میرزا، حسنعلی میرزا، سلیمان میرزا، محمدقلی میرزا، محمدنقی میرزا و امام قلی میرزا حضور دارند. فتحعلی شاه روی تخت پادشاهی نشسته و 14تن از پسرانش کنار او هستند که مهم‌ترین پسرانش عباس میرزا ولیعهد، علی خان و شاهزاده محمدعلی میرزا بودند.

نقاشی دیوار شرقی آغامحمدخان قاجار یا همان محمدشاه بنیانگذار سلسله قاجار را به همراه پدرش محمدحسن قاجار، برادرانش جهانسوز شاه، جعفرقلی و مهدی خان، ولیعهد فتحعلی خان و بزرگان قاجار به نام‌های رضا قلی‌خان، عباس قلی خان، علی نقی‌خان، جعفر قلی‌خان، مرتضی قلی‌خان، مهدی قلی‌خان، مصطفی قلی‌خان، شاه قلی‌خان و محمد ولی‌خان نشان می‌دهد. در این دیوار، نقاشی‌ها از روی تصویر واقعی افراد کشیده شده است.در این نقاشی فتحعلی خان ولیعهد به نشان صلح و دوستی بین «قاجار» و «زند» کلاه زندی بر سر دارد زیرا نمی‌خواستند کینه‌ای که بین این دو خاندان وجود داشت را عیان کنند.

مسئول امورموزه‌های استان درباره بازگشایی کاخ سلیمانیه به مهر می‌گوید: از نوروز امسال مرمت کاخ تا حدی تمام‌شده وکاخ سلیمانیه آمادگی پذیرایی ازمیهمانان را داشت بنابراین تصمیم گرفته شد در نیمه اول سال‌جاری در کاخ به روی مردم باز شود.

هما رضادربندی با اشاره به حضور مردم به کاخ موزه سلیمانیه گفت: تاکنون آنچنان که باید حضور مردم در کاخ پررنگ نبوده و مردم استان از بازگشایی کاخ باخبر نیستند. قرار است از این موزه به‌عنوان موزه نقاشی‌های دوره قاجار استفاده شود و به‌عنوان کاخ موزه به مردم شناسانده شود.


منبع: همشهری آنلاین

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

در همین زمینه